Midsommarbäckens Kennel

 

received_805672023318414

Bella hämtade jag i Finland som valp 2018 då jag fick chansen att ta en valp undan Tereneevan Sini.

En helt otrolig tik som har lämnat mycket bra,på 35 prov har hon 29 första priser med 98 poäng som högst.Kullvärdet i Bellas kull ligger på 7/10 i skrivande stund.

Bella skällde älg första gången vid 8 månader, drygt 100 min.Fast i upptaget, var lite försiktig.

Efter det fick hon stå, när säsongen ändå var slut.

När hösten kom var hon en helt annan hund, femte gången hon träffade på älg ståndade hon i 18 timmar,(har fått ordning på lydnaden nu).Sjunde gången hon skällde var i Finland,det resulterade i ett första pris på 80,5 poäng.Tog ett par första pris i Sverige, ett på 83 poäng som räckte till SM kval, där hon kom 2:a.Sen följdes proven av en hel del otur, älgtomma marker,sken.Tog sin sista 1:a som blev på 86 poäng, blev SM kval 2021 också där hon kom 3:a.

Har blivit en riktigt bra älghund med stor jaktlust, bra sök med ett effektivt sökmönster.Lugna fina upptag, börjar oftast försiktigt vilket gör att älgarna ofta står direkt i upptagen.Skäller framför älgen, duktig på att ställa om. Tätt väl hörbart skall. Hänger inte på för länge vid sken, klockren återgång. Skäller även vildsvin, men där har hon en del att lära än.

Exteriört är hon en lätt/tunn snabb välvinklad hund på 21 kg, som tål att jagas med flera dagar i sträck. Hyfsat täcknad, har blivit finare nu. Har excellent på utställning.Lugn och stabil familjehund.